Instanapló 10. rész

Előfordult az, ami még soha: véletlenül megcsúszott a telefon a kezemben és töröltem egy képet. Sokkal egyszerűbben megy, mint azt gondoltam eddig. Mire észrevettem mi történt, már késő volt. Azt előre kijelenthetem, hogy lényeges kár nem keletkezett.

A véletlen törlés

Mit lehet ilyenkor tenni?

A képeket érdemes tárolni valahol máshol is, ez egyébként is egy alapvető biztonsági szabály (ami csak egy példányban létezik, az nagyon nincs biztonságban). Így a kép pótolható, ami az én esetemben azonnal meg is történt.

Azt le kell nyelni, hogy az addig begyűjtött kedveléseket és kommenteket elveszti a fiók. Aggódni amúgy nem érdemes, mert a kedvelések vissza fognak jönni. A kommentek között lehetnek nagyon értékesek, de sajnos ez a kockázat folyamatosan jelen van. Tisztázni kell magunkban, hogy egy-két kommentre nem lehet egy fiók népszerűségét felhúzni. Ha egy értékes kommentet sikerült megszereznünk, akkor fogadjuk el, hogy fog sikerülni máskor is. Nem is egyszer!

Nekem a 13. képem így most kétszer lett posztolva. Amikor először posztoltam, akkor összesen 156 kedvelésem volt, Most, a második posztolás után 24 órával már 221 van. Vagyis ebben a tekintetben nem ért veszteség.

A 14. kép feltöltése előtt így állok:

  • Követők száma: 65, én 260 fiókot követek (összesen 124 profilmegtekintés volt)
  • Képekre kapott kedvelések száma: 221 darab
  • Kedvelések és a képek hányadosa: 17
  • Kedvelések átlaga és a követők hányadosa: 0,26