Instanapló 5. rész

Fent van az ötödik kép és valami elmozdult az instagram-fiókomban. Úgy tűnik, hogy a javasolt változások valamit megmozgattak és már az élet nyomait is észlelni lehet a fiók körül.

Korosztályos probléma

Folytattam az általam követett fiókok képeinek a kedvelését. A legtöbben nem viszonozzák. A viszonzás aránya 10 százalék körül ingadozik.

Írtam, hogy a témakör nagyjainak a magyar követőit elkezdtem követni és kedvelni a képeiket. Az online kommunikáció során az elvem eddig az volt, hogy 18 év alattiakkal nem foglalkozom, vagyis nem kezdeményezek beszélgetést, nem foglalkozom az általuk közreadott tartalommal sem. Ennek nagyon sok oka van, azonban az insta-környezetben ezt nem tartható. Ugyanis a témakör nagyjainak a fiókjait, körülbelül 90 százalékban 18 év alattiak követik. Annak ellenére van így, hogy maga a témakör olyan jellegű, ami iránt az online és az offline világban is főként 30 évnél idősebb feletti felnőttek és nagyon sok 60 év feletti ember szokott érdeklődni! Ez is mutatja, hogy megérte ezzel a témával az instára lépni!

A számok tükrében

  • Követők száma: 13, én 60 fiókot követek (összesen 68 profilmegtekintés volt)
  • Képekre kapott kedvelések száma: 24 darab
  • Kedvelések és a képek hányadosa: 4,8
  • Kedvelések átlaga és a követők hányadosa: 0,369

Az ötödik, még mindig ötlettelen kép 10 kedvelést hozott, ami feldobta a számokat. Azt persze hozzá kell tenni, hogy a tegnapi feladat, vagyis a képek újragondolása, még mindig élő kihívás. Jelenleg a legnagyobb.

Folytatás következik…