Instanapló 6. rész

Fent van a hatodik kép az instagram-fiókomban. Még mindig ötlettelen, sótlan, de jobb aktívnak maradni, mint nem csinálni semmit, legalábbis most ezt az utat követem.

A mai nap meglepetése: érdemes angol hashtag-eket alkalmazni!

Ki kell törni a magyar nyelvű instázásból?

A mostani új tapasztalat az angol nyelvű hashtag-ek alkalmazása volt, annak ellenére, hogy a fiók magyar nyelvű. Az angol nyelvű hashtag-ek alkalmazása a magyar kulcsszavak mellett,  elhozta az első instán belüli üzenetem. Az egyik új követőm, aki mellesleg magyar, az angol hashtag-ek alapján talált rám!

Ráadásul ráakadtam egy brazil cégre, amelyik a témakörön belül is egy kicsike cég, de nagyon jól kezeli az amúgy unalmas képek feljavítását. Jó fényekkel, érdekes szemszögből fotózzák le a tárgyakat, minden kép kínosan pontosan be van állítva. A saját képeimhez közvetlen segítséget nem adtak, de a képeim újragondolásához nagyon sok támpontot biztosítottak, azt üzenve, hogy a nagyon egyszerű dolgokat is lehet izgalmasan megjeleníteni.

A képek újragondolása közben nyitott szemmel járok mindenhol és újabb, meg újabb képeket készítek. Rájöttem, hogy hiába vagyok képes a képekről “instagrammul” gondolkodni úgy általában, ezt a speciális területeken belül is meg kell tanulni. Minden területen belül újra meg újra!

Jelenleg hat képem van fent, a közzététel sorrendjét tekintve az alábbi kedvelésekkel rendelkeznek: 3, 2, 1, 8, 12, 2. Nagy a kísértés, hogy a többihez viszonyítva kevés kedveléssel rendelkező képeket valamilyen módon felfuttassam. Mivel három képről van szó, megpróbálkozom az angol nyelvű hashtag-ekkel.

A számok tükrében

  • Követők száma: 15, én 61 fiókot követek (összesen 78 profilmegtekintés volt)
  • Képekre kapott kedvelések száma: 28 darab
  • Kedvelések és a képek hányadosa: 5,6
  • Kedvelések átlaga és a követők hányadosa: 0,373

Folytatás következik…