Instanapló 8. rész

Eldöntöttem, hogy elhasználom az eddig elkészült, rossznak ítélt képeket és felteszem őket. Egyébként képes lettem volna nem megtenni ezt a lépést, de tapasztalataim szerint sok magyarországi szervezet nem képes rá, ezért megmutatom mi lesz egy ilyennek a hatása.

A rossz minőségű képek publikálása

A rossz képek hatásainak az ellensúlyozására elkezdtem sok fiókot követni, így a követőim száma megugrott. Ezt azért tettem meg, mert egy ügyesebb insta-admin talán ezzel próbálná mérsékelni a hibás céges döntést. Ha rosszak is a képek, a viszonosságra lehet építeni, így a sok követés és kedvelés hoz annyi eredményt, hogy a rossz képek ne rontsák el a mutatókat.

Ha kritikus vagyok önmagammal szemben, akkor el kell ismerjem, hogy ezt az egészet már valójában a 10. kép után elkezdtem, akkor 44 követőm volt, 166 fiókot követtem, összesen 99 darab kedvelésem volt, a mutatóm pedig 0,225-ön állt.

A 13. kép publikálása után 24 órával már 237 fiókot követtem (+71), lett 63 követőm (ez +19) és lett 156 kedvelésem (+57, vagyis nagyjából képenként +20, ami jó). Örüljek?

Magamnak azt javaslom, hogy ne örüljek, mert ugyanis vannak jelek, melyek a rossz képek hatásáról árulkodnak. Egyrészt a mutatóm lement 0,2 alá, valamint a fiókom követőinek a száma a 13. kép közreadásával csökkent. Fontos kiemelni, hogy eddig ilyen nem volt! Az eddig rekordokat döntögető profilmegtekintések száma is csökkenni kezdett. A sok új jelölés miatt éppen ellenkezőleg kellene lennie!

Természetesen képes vagyok összetettebb mérőszámokat is előállítani, melyek a 11. képnél már jelezték is, hogy nem jó úton vagyok. Ezek a mérőszámok azonban bizonyos tekintetben feleslegesek, mert amint látható, az általam használt mutató, az egy képre érkező kedvelések száma és a profilmegtekintés száma is jelzi a bajt.

Íme a rossz képek és az ellensúlyozásuk hatása a számok tükrében:

A tizenkettedik képnél tartva

  • Követők száma: 64, én 224 fiókot követek (összesen 143 profilmegtekintés volt)
  • Képekre kapott kedvelések száma: 141 darab
  • Kedvelések és a képek hányadosa: 11,75
  • Kedvelések átlaga és a követők hányadosa: 0,183

A tizenharmadik képnél tartva

  • Követők száma: 63, én 237 fiókot követek (összesen 139 profilmegtekintés volt)
  • Képekre kapott kedvelések száma: 156 darab
  • Kedvelések és a képek hányadosa: 12
  • Kedvelések átlaga és a követők hányadosa: 0,19