Nagyon örülünk annak, hogy ekkora az érdeklődés a még fejlődő honlapunk iránt, különösen köszönjük azoknak, akik anyagokat is küldenek megjelentetésre! Lenne pár kérésünk, amelyeknek kérjük a megértését.

Mi nem a Bibliakutatóknak általában, hanem a Sárréti Gyülekezetnek készítjük a honlapot, az alapítása 120. évfordulójának alkalmából. Kifejezetten olyan tartalmakat terveztünk el, melyek szorosan a gyülekezetünkhöz tartozik. A téma megválasztásában ezt kérjük fogadjátok el! Hosszabb távon szóba jöhet a többi gyülekezet akár rövidebb, akár hosszabb bemutatása is, de most elsősorban a miénket szeretnénk bemutatni.

Az anyagokat a Bizottság kétszer nézi át. Először a kézhezvételkor, akkor dől el, hogy bármikor helyet kaphat-e a honlapon. A szerkesztést követően ismét megnézzük a tartalmat, keresve benne az esetleges elírásokat, gépelési hibákat. Mindezt ingyen, szabadidőnkben tesszük, ezért nem tudunk határidőket tartani.

Ha valaki anyagot küld, akkor a legjobb az, ha txt kiterjesztésben kapnánk meg, mindenféle formázás nélkül. A technikai közreműködők is önként, ingyen dolgoznak, eleve mindent jegyzettömbben nyitnak meg és onnan szerkesztik át. Összesített idő szempontjából nagyon sokat számít a különböző szövegszerkesztők formátumának a konvertálása, mert összesen 60 órás időkeret-felajánlást kaptunk tőlük. Kérjük ezért azt, hogy csak txt kiterjesztéssel küldjetek bármit.

Ha idéztek valamit, akkor gépeljétek be! Ne küldjétek képként vagy pdf fájlként, mert akkor is le kellene gépelnie valakinek. Inkább szánjatok ti rá +1 órát vagy +1 napot, mert a technikai közreműködőket nem szeretnénk ilyesmire kérni.

Minden íráshoz mellékeljetek egy jpg kiterjesztésű képet. A kép legyen nagyobb, mint 300 x 300, de legyen kisebb, mint 800 x 800. Örülnénk, ha 800 x 600 mérettel dolgozna mindenki, amennyiben ez megoldható! Amikor a képet külditek, akkor csak jogtisztát küldjetek és kérünk titeket annak a világos és tömör megjelölésére, hogy a csatolt kép szerintetek milyen okok miatt jogtiszta! Az, hogy ti készítettétek, még nem jelenti azt, hogy jogtiszta! Ebben az ügyben olvassátok el a tájékoztatót! Ha nem megy máshogy, akkor még a pixabay.com is megoldás lehet, csak a tájékoztatóban írtakat is olvassátok el, mielőtt kiválasztotok egy képet!

Az írások készítésekor ügyeljetek a személyes adatokra! A tulajdonnév, egészségi állapot, a nemzetiség, a világnézet és még sok egyéb dolog is személyes adatnak számít! Olvassátok el az erről készített tájékoztatót és annak alapján ellenőrizzétek le az írásotokat az elküldés előtt!

Minden íráshoz ki kell tölteni a szerzői nyilatkozat címet viselő adatlapot! Amennyiben azt nem csatoljátok a kért módon, az írásotokat meg sem nyitjuk, hiszen nyilatkozat hiányában nem tudjuk hova sorolni.

Kiemelten kérünk mindenkit, hogy aki csak tud segíteni képanyagokban, az jelezze nekünk! Főleg gyülekezettel kapcsolatos fényképeket keresünk, amelyeket a honlapon közzé lehet tenni. Nagyon sokat jelentene, ha bármilyen képi ábrázolás a kezünkhöz jutna a Bibliaházról!

A kép Markus Spiske képe (Pixabay).

By admin