Látogatóközpont

A gyülekezetnek nem áll rendelkezésére olyan személyzet, amelyiknek lenne kapacitása látogatókat fogadni. Az irántunk való érdeklődést tapasztalva azonban szeretnénk egy Látógatóközpontnak nevezett létesítményt nyitni, ahol tudjuk fogadni a vendégeket.

Ebben a látogatóközpontban a következő létesítmények kerülnek kialakításra:

  • Bibliakutatók Múzeuma és Irattára,
  • Előadóterem (40 ülőhellyel),
  • Élménypark, mely magában foglal állatkertet, füvészkertet, speciális játszótereket és kereskedelmi létesítményeket,
  • Vendégházat a szállóvendégek részére.

A központ megnyitásától még messze állunk, jelen pillanatban a tervek finomítása zajlik, a lehetséges befektetőkkel egyeztetünk. Azt szeretnénk, hogy ez a hely ne csak a mi kis saját világunkat mutassa meg, hanem a térség idegenforgalmi látványosságává szeretnénk emelni.

Szeretnénk azt is biztosítani, hogy tömegközlekedéssel jól megközelíthető legyen, mivel jelen pillanatban a tervezett helyszínnek nincs tömegközlekedési kapcsolata. Minden lehetséges partner felé nyitottak vagyunk, valamint tárgyalunk a helyi gazdasági élet és a kulturális szféra szereplőivel.

Az aktuális részleteket majd ezen szöveg alatt lehet elérni.

2023 februárjában került sor a jelen helyzet elemzésére, mely egyben a civil társaságaink éves közgyűlésének is helyt adott. Megállapodtunk abban, hogy a Bibliaház ez év áprilisára tervezett munkálatait pár hónappal halasztjuk. A halasztás oka az, hogy új igények jelentkeztek, melyeken a tervezők még dolgoznak. A Látógatóközpont egyéb terveit is felülvizsgáljuk, mivel számos új javaslat érkezett. A Látogatóközpont és a Bibliaház összevonására nem fog sor kerülni, hanem az eredeti helyszínen nyílik majd meg az új Bibliaház.